Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuçlu Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
- Diğer sıvı malzemeler eklenip çırpılır.
- Rendelenmiş havuç, tarçın, vanilya, kabartma tozu eklenir. Un yavaş yavaş, kontrollü şekilde ilave edilir. En son ceviz eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba harç dökülür, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin güzel olması için yumurta ve şeker iyi çırpılmalı. Un az olursa içi pişmemiş gibi olur, çok olursa kekin dokusu sert olur. Harca un eklendikten sonra çok çırpılmamalı.