Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Havuçlu Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı (2 parmak eksik) tam buğday unu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 4 çorba kaşığı keçiboynuzu özü
- 3 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı fındık içi
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve keçiboynuzu özünü köpürene kadar güzelce çırpın.
- Ardından süt, zeytinyağı İlave edin ve karıştırın. Havuçları ve fındık içini karışıma İlave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
- En son unu ve hamur kabartma tozunu eleyerek karışıma İlave edelim.
- Güzelce çırpalım ki kekimiz puf puf olsun. En son 1 tatlı kaşığı tarçınlı İlave edelim.
- Ben turta kalıbına benzer bir kapta pişirdim. Kabımızı biraz yağladıktan sonra karışımı kaba dökelim önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekinizin pişip pişmediğini temiz bir kürdan yardımı ile anlayabilirsiniz. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyor ise kek pişmiş demektir. Eğer içi hala pişmemiş ama yanacağından korkuyor iseniz fırının fişini çekip bir miktar daha içinde tutabilirsiniz.
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi için servis önerisi
Yanında çay ve kahve ile enfes oluyor.