Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 porsiyon
Havuçlu Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı havuç (rendelenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kırık fındık
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içinde yumurta ve şekeri mikser ile 3 dakika çırpın. Sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ardından elediğimiz un, kabartma tozu, tarçını ilave edin. Sonra sırasıyla havuç, fındık ekleyip spatula ile karıştırın.
- Margarinle yağladığınız kek kalıbına harcı döküp önceden ısttığımız 170 derece 35-40 derece arası pişirin. Pişirdikten sonra soğutun ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Havuçlu Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Fındık yerine ceviz de kullanabilirsiniz.