Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 dilim
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 adet küçük boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtaları karıştıralım.
- Süt ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Kabuklarını soyup rendelediğimiz havucu ekliyoruz.
- Kabuğunu soyup iyice ezdiğimiz cevizleri ve tarçını da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Kek kalıbını margarinle yağlayıp hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküyoruz.
- Ve önceden ısıtılmış fırında 180 °C' de kekimiz içini çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekimiz içini çekince fırından çıkarıp üstüne bir bez serip biraz bekletirseniz biraz daha yumuşak bir kek elde edersiniz.