Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet büyük boy yumurta
- 315 gram un
- 190 gram esmer şeker
- 100 gram pudra şekeri (ya da toz şeker)
- 1 çimdik karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çimdik muskat cevizi rendesi
- 240 mililitre fındık yağı
- 180 mililitre süt
- 1 paket vanilya
- 200 gram havuç
- 110 gram ceviz içi (iri parçalanmış)
- 1 paket kabartma tozu
- 77 gram pudra şekeri
- 125 gram krem peynir
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kaba unu eleyip şeker, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve muskat rendesini koyuyoruz
- Başka bir kapta yumurtayı, sütü, yağı ve vanilyayı koyup iyice karıştırıyoruz.
- Unlu kuru karışımı yumurtalı karışıma ekleyip iyice karıştırdıktan sonra havucu ve cevizi de koyup yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına döküyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz(alt-üst fırın ayarında).