Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kek kalıbı
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri güzelce çırpıyoruz daha sonra sütümüzü zeytinyağmızı vanilyamızı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- En son unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek kek karışımımıza ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
- Daha sonra rendelenmiş havucumuzu iri çekilmiş cevizimizi ve tarçınımızı ekleyip spatulayla alt üst yaparak karıştırıyoruz ve yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz.
- 170° fırında kızarana kadar kürdan kontrolü yaparak pişmesini sağlıyoruz.
- Piştikten sonra kalıbımızdan ters çevirerek çıkartıyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp tabanına susam da serpiştirebilirsiniz.