Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Süt ve yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
- Havuçları rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve ceviz, tarçın, limon suyu ile birlikte karışıma ekliyoruz.
- Yağlı kek kalıbına ekliyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kürdan testi yaptıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek kalıbını tereyağ veya margarin ile yağlarsanız kekinizi daha kolay çıkarabilirsiniz. Kekiniz daha nemli bir dokuda olsun isterseniz havuçların suyunu sıkmadan ekleyebilirsiniz.