Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları soyun, rendeleyin.
  • Cevizleri iri şekilde dövün.
  • Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle bembeyaz olana dek çırpın.
  • Süt ve sıvı yağ ekleyin, karıştırın. Unu eleyin.
  • havuç rendesi, ceviz, tarçınını ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyip düşük ayarda çırpın.
  • Fırını 180 derece önceden alt üst ayarda ısıtın.
  • Kek kalıbını iyice yağlayın. Kek harcını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı, dinlenmeden kalıptan çıkarmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025