Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 adet orta boy rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları soyun, rendeleyin.
- Cevizleri iri şekilde dövün.
- Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle bembeyaz olana dek çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ekleyin, karıştırın. Unu eleyin.
- havuç rendesi, ceviz, tarçınını ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip düşük ayarda çırpın.
- Fırını 180 derece önceden alt üst ayarda ısıtın.
- Kek kalıbını iyice yağlayın. Kek harcını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı, dinlenmeden kalıptan çıkarmayın.