Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek tarifi: Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet havuç (büyük boy, rendelenmiş)
- 1 su bardağı ceviz içi
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin.
- Ardından sırasıyla; 1 su bardağı sütü, yarım su bardağı sıvı yağı ilave edin.
- Unu, karbonatı, limon suyunu ve vanilini harca eleyerek ekleyin, ardından mikserle çırpın.
- Karışıma rendeleyip fazla suyunu aldığınız havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin.
- Kek kalıbınızın tabanını yağlayın.
- Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Her kek tarifinde olduğu gibi ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın ki kekiniz sönmesin. Kekinizin tamamen piştiğini öğrenmek için ise kürdan kullanın. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın. Havuçların suyunu sıkmazsanız kekiniz eşit bir şekilde pişmeyebilir ve içi nemli kalabilir.