Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı ucu karbonat
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 2-3 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz (kırılmış)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Önce şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Peşinden un, kabartma tozu, karbonat ve tarçın ekleyerek çırpalım.
- Bu işlemlerden sonra rendelediğimiz havucu ve kırdığımız cevizi ekleyerek karıştıralım.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza kek harcımızı ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Pişme süresi Fırından fırına değişiklik gösterebilir kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi için servis önerisi
Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz, daha güzel oluyor.