Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) toz şeker
- 1 su bardağı demlenmiş siyah çay
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2 adet orta boy havuç
- 1 avuç ceviz içi (iri çekilmiş)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır. Sıvı yağ ve çay eklenir hafifçe karıştırılır.
- Kabartma tozu, vanilin, un ve tarçın elenerek eklenir ve karıştırılır. (Un miktarını önce 2,5 bardak alıp, cıvık gelirse ekleme yapın.)
- İnce rendelenmiş havuçlar ve ceviz eklenerek son kez karıştırılır.
- Yağlanmış ve unlanmış kalıba aktarılarak fırına verilir.
- 180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü olarak pişirilir, kürdan testiyle fırından alınır soğuyunca sunum kabına aktarılır.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve çay oda sıcaklığında olursa daha güzel kabarır. Eğer derin bir kek kalıbı kullanıyorsanız kabartma tozunu iki paket kullanın.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek tarifi için servis önerisi
Süslemek için karamel sos ve toz Antep fıstığı muhteşem oluyor!