Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı

Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı krema
  • 80 gram beyaz çikolata

Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Siyah havucu rendeleyip 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriniz.
  • Yumuşayınca blenderdan geçirip kenarda soğumaya bırakınız.
  • Süt, şeker, irmik ve havuç püresini koyup kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişiriniz.
  • Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırınız ve ıslattığınız kaba döküp buzdolabına kaldırınız.
  • Beyaz çikolata ve krema ile sosu hazırlayın. En son üzerine dökün ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.

Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tatlıyı en az iki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025