Havuçlu Sufle Tarifi
Havuçlu Sufle tarifi: Havuçlu Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Sufle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
75 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sufle için:
- 7 adet orta boy havuç
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/4 çay kaşığı toz tarçın
- 1/2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Havuçlu Sufle tarifi nasıl yapılır?
Havuçları soyun, iri parçalar halinde doğrayın ve az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
nHaşlanmış havuçları bir mutfak robotuna alın, tereyağı ve şekeri de ekleyip püre haline gelene kadar doğrayın.
nSırası ile yumurtaları teker teker ekleyip robotun içerisinde karıştırmaya devam ederken karışıma yedirin.
nSon olarak kuru malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
nKarışım homojen bir hal alınca karışımı orta boy bir fırın kabına koyun ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-40 dakika kürdan testini geçene kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlınızı pudra şekeri ile süsleyin, dilerseniz ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.