Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Sufle Tarifi

Havuçlu Sufle

Havuçlu Sufle Tarifi

Havuçlu Sufle tarifi: Havuçlu Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Sufle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sufle için:

  • 7 adet orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1/4 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Havuçlu Sufle tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları soyun, iri parçalar halinde doğrayın ve az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
    n
  • Haşlanmış havuçları bir mutfak robotuna alın, tereyağı ve şekeri de ekleyip püre haline gelene kadar doğrayın.
    n
  • Sırası ile yumurtaları teker teker ekleyip robotun içerisinde karıştırmaya devam ederken karışıma yedirin.
    n
  • Son olarak kuru malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
    n
  • Karışım homojen bir hal alınca karışımı orta boy bir fırın kabına koyun ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-40 dakika kürdan testini geçene kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlınızı pudra şekeri ile süsleyin, dilerseniz ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025