Havuçlu Soğanlı Omlet Tarifi
Havuçlu Soğanlı Omlet tarifi: Havuçlu Soğanlı Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Soğanlı Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Havuçlu Soğanlı Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Havuçlu Soğanlı Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları ince ince doğrayın ve ardından havuçları rendeleyin.
- Soğan ve havuçları yapışmaz tavaya veya pişirmeye uygun bir kaba alın, üzerine sıvı yağ ekleyin, ocağın altını orta seviyede açın.
- Bu sırada bir kaba yumurtaları kırın, iyice çırpın.
- Soğan ve havuçların iyice kavrulduğundan emin olun, soğan ve havuçların çoğunun rengi değiştiğinde üzerine tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Güzelce sotelenen soğan ve havuçların üzerine yumurtaları dökün. Omletin alt kısmı piştiğinde ters çevirin, iki tarafı da piştiğinde sıcacık servis edin, afiyetler olsun!
Havuçlu Soğanlı Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Soğan ve havuçların büyüklüklerine göre yağınızı ve tuzunuzu daha fazla veya daha az koyabilirsiniz. Ayrıca 1 tane büyük soğan yerine küçük boy 2 tane soğan kullanabilirsiniz.