Havuçlu Şehriyeli Pilav Tarifi
Havuçlu Şehriyeli Pilav tarifi: Havuçlu Şehriyeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Şehriyeli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Havuçlu Şehriyeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı şehriye
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 paket bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Havuçlu Şehriyeli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları rendeleyip 3 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz.
- Havuçlar kavrulduktan sonra şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Şehriyelerin üzerine, 1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz bulyonu ekliyoruz.
- Tuz ve karabiberi ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Şehriyeli Pilav tarifi için servis önerisi
Servisten önce mutlaka 5 dakika dinlendirin.