Havuçlu Rulo Pasta Tarifi
Havuçlu Rulo Pasta tarifi: Havuçlu Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Havuçlu Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı un
Kreması için:
- 150 gram tam yağlı beyaz peynir
- 70 gram labne peyniri
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Havuçlu Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alın. 10 dakika çırpın.
- Kuru malzemeleri eleyin kenara ayırın. Sıvı yağı, kuru malzemeleri yumurta karışımına katıp çok az çırpın.
- En son havucu ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12 dakika pişirin.
- Kreması için; tam yağlı taze peyniri ve labneyi karıştırma kabına alıp çırpın. Üzerine pudra şekerini, küp küp doğradığınız tereyağların yarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Tereyağların kalan yarısını da ekleyip çırpın. Tereyağ tamamen karışmalı. Kremayı buzdolabında bekletin.
- Fırından çıkan keki tepsiden tezgaha alın. Üzerine temiz bir bez örtüp dikkatlice rulo şeklinde sarıp soğuması için bekletin.
- Soğuyan keki açıp üzerine kremayı sürün. Tekrar rulo yapın. Buzdolabında 1 gün bekledikten sonra servis edebilirsiniz.