Havuçlu Pırasalı Bohça Börek Tarifi
Havuçlu Pırasalı Bohça Börek tarifi: Havuçlu Pırasalı Bohça Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Pırasalı Bohça Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet küçük boy
Havuçlu Pırasalı Bohça Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 3 adet yufka
- 4-5 adet pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ara sosu için:
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
Havuçlu Pırasalı Bohça Börek tarifi nasıl yapılır?
- Önce sebzeleri tavada soteliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkayı açıyoruz, dört ucundan katlıyoruz. Uçların hepsini büyük kare olacak şekilde katlıyoruz, katlamış olduğumuz yufkayı dörde bölüyoruz.
- Sostan yufkanın arasına sürüp her bir parçasına hazırlamış oldugumuz iç malzemesinden orta kısmına yerleştiriyoruz, uç kısımlarını ortada birleştiriyoruz ve kare şeklini veriyoruz.
- Katlanan kısmı alta kalacak şekilde tepsiye diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.