Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Pilav Tarifi

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav Tarifi

Havuçlu Pilav tarifi: Havuçlu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet havuç
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Havuçlu Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Havucu yıkayın, kabuğunu soyun ve rendeleyin. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında havucu güzelce soteleyin.
  • Ardından pirinci ilave edin ve birkaç kez karıştırın.
  • Suyunu da ekleyin, üstünü kapatın ve yaklaşık 5 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişme süresinin sonunda pirinç suyunu çektiğinde havuçlu pilavınız hazır demektir.
  • Traşlanmış havuçlarla süsleyip, şekilli kaplarla pilavınızı şekillendirip servis edebilirsiniz.

Havuçlu Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebeklerine vereceğiniz ilk yiyecekleri robotta püre haline getirmek yerine çatalla ezerek püre haline getirmeniz, yiyeceklerin tanecikli dokusuna daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025