Havuçlu Pilav Tarifi
Havuçlu Pilav tarifi: Havuçlu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Havuçlu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 4-5 dal taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet rendelenmiş havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Havuçlu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Havuç rendesi, doğranmış taze soğan ve sarımsak zeytinyağında güzelce kavrulur. Ardından iyice yıkanmış ve suyu süzülmüş baldo pirinçler eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.
- Baharatlar eklendikten sonra sıcak su ilave edilir. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
- Altı kapatıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır. Taze nane veya taze fesleğen ile servis edilir. Afiyet olsun.
Havuçlu Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak su yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Böylece besin değerini daha çok artırmış olursunuz.