Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Patatesli Pilavzade Tarifi

Havuçlu Patatesli Pilavzade

Havuçlu Patatesli Pilavzade Tarifi

Havuçlu Patatesli Pilavzade tarifi: Havuçlu Patatesli Pilavzade için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Patatesli Pilavzade nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Patatesli Pilavzade yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/3 paket bulyon

Havuçlu Patatesli Pilavzade tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçlerin içerisinde varsa yabancı maddeleri ayıklayarak işe koyulun.
  • Ardından bir tel süzgecin üzerine aktarın ve berrak bir su çıkana kadar çok fazla karıştırmadan durulayın. Fazla suyunu süzdürün.
  • Daha sonra küp küp doğradığımız havuç ve patatesleri yağda kızartıyoruz.
  • Tereyağını pilav tenceresinin içerisine alın, eridikten sonra üzerine yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilave ederek saydamlaşana kadar kavurun.
  • Üzerine su, tuz,tavuk suyu,yarım paket tavuk bulyon ve soğuyan kızarmış havuç ve patatesleri ilave edip karıştırın. Kapağını kapatın.
  • Ocaktan alıp 15-20 dakika oda sıcaklığında kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Ardından demlenen pilavınızın kapağını karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.

Havuçlu Patatesli Pilavzade tarifinin püf noktası nedir?

İsterseniz pirinçler daha beyaz kalsın diye tereyağını kavurma işleminin bitmesine yakın koyabilirsiniz.

Havuçlu Patatesli Pilavzade tarifi için servis önerisi

Pilavınızı tencere ya da fırın yemeklerinizin yanında, cacık ya da yoğurt veya dilimlenmiş domates ve dere otu eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025