Havuçlu Patates Mezesi Tarifi
Havuçlu Patates Mezesi tarifi: Havuçlu Patates Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Patates Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Havuçlu Patates Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet patates
- 4 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Havuçlu Patates Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri ve havuçları soyduktan sonra rendeleyin ve yapışmaz tabanlı bir tavaya alın.
- Üstlerine zeytinyağını gezdirin ve ocağın altını açın. Sık sık karıştırarak yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.
- Patatesler iyice pişip, havuçlar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kaseye sarımsağı rendeleyin ve süzme yoğurtla karıştırın. Tuzunu da ilave ettikten sonra, soğumuş olan patates ve havuçla güzelce karıştırın.
- Bir servis tabağına alın ve servis edin.
Havuçlu Patates Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Süzme yoğurt yerine susuz normal yoğurt da kullanabilirsiniz.