Havuçlu Nuraniye Salatası Tarifi
Havuçlu Nuraniye Salatası tarifi: Havuçlu Nuraniye Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Nuraniye Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Nuraniye Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet taze soğan (kıyılmış)
- 3 adet rendelenmiş kabak
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
- 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
Havuçlu Nuraniye Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada zeytinyağını ısıtarak taze soğan ve rende kabakları tavada kavurun.
- 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra rende havuçları da tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- İyice piştikten sonra tavadaki karışımı geniş bir kaseye alın ve soğumasını bekleyin.
- Haşlanmış pirinç, dereotu, maydanoz, tuz, sarımsak, mayonez ve süzme yoğurdu ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Servis tabağına alın ve üzerine dereotu serpiştirin. Afiyet olsun!