Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Muhallebili Tart Tarifi

Havuçlu Muhallebili Tart

Havuçlu Muhallebili Tart Tarifi

Havuçlu Muhallebili Tart tarifi: Havuçlu Muhallebili Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Muhallebili Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Muhallebili Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1,5 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet büyük boy havuç (rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Muhallebisi İçin:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 çay bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1 paket vanilin

Üstü İçin:

  • 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz (dövülmüş)

Havuçlu Muhallebili Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için: Yumurta ve şekerin rengi açılana kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.
  • Un, kabartma tozu, vanilin, tarçın, havuç ve cevizi ayrı bir kapta karıştırıp sıvı karışımın içine alıp spatula ile karıştırın. Yağlanmış tart kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Muhallebi için: Süt, toz şeker yumurta sarısı un ve nişastayı karıştırıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Vanilin ve cevizi de ekleyip 1 dakika daha pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra kremayı katıp karıştırın.
  • Üstü için: Havuçları ve şekeri kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin pişen havuçları blenderden geçirin püre haline gelen havuçlara tarçın ve ceviz ekleyin.
  • Soğuyan keki ters çevirip içine muhallebiyi dökün ve son olarak da havuç püresini yayın. İsteğe göre süsleyin.  Afiyet Olsun.

Havuçlu Muhallebili Tart tarifinin püf noktası nedir?

Tart kalıbınızı iyice yağlayın, üst kısma konulan havuç harcınızı muhallebiniz soğuduktan sonra koyarsanız daha güzel şekil verebileceksiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025