Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Muhallebi Tarifi

Havuçlu Muhallebi

Havuçlu Muhallebi Tarifi

Havuçlu Muhallebi tarifi: Havuçlu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1.5 çay bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 2 ölçek devam sütü

Havuçlu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Havucu yıkayıp, kabuklarını soyun ve buharda haşlayın.
  • Havuç haşlanırken muhallebisini hazırlayın. Küçük bir tencereye pirinç ununu alın, üstüne suyu ekleyin ve kaynayana dek karıştırarak pişirin. Ardından içine devam sütünü ekleyin ve hızlıca karıştırıp altını kapatın.
  • Haşlanmış olan havucu cam rende ile rendeleyin ve muhallebiye karıştırın. İçine tatlandırmak için pekmez de ekleyip ılık olarak servis edin.

Havuçlu Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Havuçtaki vitamin kaybını önlemek için, buharda pişirdikten sonra önce muhallebiyi hazırlayın ve havucu son olarak cam rende ile rendeleyerek muhallebiye ekleyin. Böylece vitamin kaybını en aza indirmiş olursunuz. Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebeklerine vereceğiniz ilk yiyecekleri robotta püre haline getirmek yerine çatalla ezerek püre haline getirmeniz, yiyeceklerin tanecikli dokusuna daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025