Havuçlu Muhallebi Tarifi
Havuçlu Muhallebi tarifi: Havuçlu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Havuçlu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ
- 1 paket ince çekilmiş yulaflı bisküvi
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 100 mililitre su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
Havuçlu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirelim ve toz haline getirelim. Kuplara paylaştıralım.
- Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alalım ve pişirelim.
- Koyulaşınca ocaktan alalım ve tereyağını, vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
- Bisküvili kupların üzerine muhallebimizi paylaştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Havuçları rendeleyelim ve şeker ile beraber kavuralım.
- Nişastayı 100 ml su ile (yarım su bardağı) açalım ve havuçlu harcın üzerine ilave edelim.
- Tarçını ilave edelim ve koyu kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Koyulaşınca ocaktan alalım ve ılıtalım.
- Ilıdıktan sonra muhallebimizin üzerine paylaştıralım ve buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
Havuçlu Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Koyu kıvamlı bir muhallebi olduğu için kup kullanmak yerine borcam da kullanabilir ve daha sonra dilimleyebilirsiniz.
Havuçlu Muhallebi tarifi için servis önerisi
Üzerini ceviz veya fındık ile süsleyip servis edebilirsiniz.