Havuçlu Meze Tarifi
Havuçlu Meze tarifi: Havuçlu Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Havuçlu Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy havuç
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Havuçlu Meze tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları yıkayıp, soyun ve iri iri rendeleyin.
- Rendelediğiniz havuçları yapışmaz tabanlı bir tavaya alın ve üstlerine zeytinyağını gezdirdikten sonra ocağın altını açın.
- Tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak, havuçlar diriliklerini yitirene dek kavurun, yaklaşık 10 dakika.
- Ardından ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Başka bir kabın içinde yoğurdu ve mayonezi karıştırın ve içine sarımsakları rendeleyin.
- Soğumuş olan havuçların üstüne hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün ve güzelce karıştırın.
- Bir servis tabağına alın ve üstünü ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.
Havuçlu Meze tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz daha hafif bir lezzet için içerisine mayonez ilave etmeyebilirsiniz.