Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Meze Tarifi

Havuçlu Meze

Havuçlu Meze Tarifi

Havuçlu Meze tarifi: Havuçlu Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Meze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet büyük boy havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Havuçlu Meze tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları yıkayıp, soyun ve iri iri rendeleyin.
  • Rendelediğiniz havuçları yapışmaz tabanlı bir tavaya alın ve üstlerine zeytinyağını gezdirdikten sonra ocağın altını açın.
  • Tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak, havuçlar diriliklerini yitirene dek kavurun, yaklaşık 10 dakika.
  • Ardından ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Başka bir kabın içinde yoğurdu ve mayonezi karıştırın ve içine sarımsakları rendeleyin.
  • Soğumuş olan havuçların üstüne hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün ve güzelce karıştırın.
  • Bir servis tabağına alın ve üstünü ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.

Havuçlu Meze tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz daha hafif bir lezzet için içerisine mayonez ilave etmeyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025