Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi
Havuçlu Mercimek Çorbası tarifi: Havuçlu Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet büyük boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Havuçlu Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Havuçların kabuklarını soyacak ya da bıçak yardımıyla soyun.
- Kırmızı mercimekleri yıkayın ve iyice süzdürün.
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve minik minik doğrayın.
- Bir tencerenin içine zeytinyağı, salça ve havuçları alın. Güzelce karıştırın.
- Havuçları birkaç dakika soteledikten sonra üzerine mercimekleri ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
- Üzerine tavuk suyu ve suyu ilave edin. Orta ateşte mercimek ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
- Ardından karışımı blenderdan geçirin. İçine tuz ve baharatlarını ekleyin. Bu aşamada kıvamı çok koyu gelirse su ekleyin ve bir miktar daha kaynatın.
- Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.
Havuçlu Mercimek Çorbası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine tereyağı, nane ve toz biberden oluşan bir sos hazırlayıp, gezdirebilirsiniz.