Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Lokum Tarifi

Havuçlu Lokum

Havuçlu Lokum Tarifi

Havuçlu Lokum tarifi: Havuçlu Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Lokum nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet havuç (büyük boy
  • 5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin:

  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Havuçlu Lokum tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra iki üç parçaya bölün.
  • Derin bir tencereyi ocağa alın ve havuçları içerisine koyun. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakın.
  • Havuçlar yumuşadıktan sonra haşlama suyundan bir su bardağı kadar ayırın.
  • Havuçlar soğuduktan sonra derin bir kaba alın üzerine ayırdığınız haşlama suyunu ekleyip blender ile iyice ezin.
  • Bir tava veya tencereye alıp içerisine ezilen havuçları alın. Üzerine şeker, nişasta, vanilin ekleyip karıştırın. Kaynayıp, koyulaşana kadar pişirin.
  • Isıya dayanıklı bir kabı ıslatın ve içerisine pişen havuçlu karışımı boşaltın ve yayın. 20 dakika kadar oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Üzerini streç film ile kapatıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Kıvamı koyulaşmış lokum harcını dilimlere ayırın ve her dilimi porsiyonluk olacak şekilde yuvarlayın.
  • Yuvarlak havuç toplarını Hindistan cevizine bulayın. Ortasına biraz bastırıp damla çikolataları koyun.
  • 5-10 dakika kadar dolapta dinlendirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025