Havuçlu Lokum Tarifi
Havuçlu Lokum tarifi: Havuçlu Lokum için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Lokum nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Havuçlu Lokum yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet havuç (büyük boy
- 5 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Üzeri İçin:
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
Havuçlu Lokum tarifi nasıl yapılır?
- Havuçların kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra iki üç parçaya bölün.
- Derin bir tencereyi ocağa alın ve havuçları içerisine koyun. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakın.
- Havuçlar yumuşadıktan sonra haşlama suyundan bir su bardağı kadar ayırın.
- Havuçlar soğuduktan sonra derin bir kaba alın üzerine ayırdığınız haşlama suyunu ekleyip blender ile iyice ezin.
- Bir tava veya tencereye alıp içerisine ezilen havuçları alın. Üzerine şeker, nişasta, vanilin ekleyip karıştırın. Kaynayıp, koyulaşana kadar pişirin.
- Isıya dayanıklı bir kabı ıslatın ve içerisine pişen havuçlu karışımı boşaltın ve yayın. 20 dakika kadar oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Üzerini streç film ile kapatıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Kıvamı koyulaşmış lokum harcını dilimlere ayırın ve her dilimi porsiyonluk olacak şekilde yuvarlayın.
- Yuvarlak havuç toplarını Hindistan cevizine bulayın. Ortasına biraz bastırıp damla çikolataları koyun.
- 5-10 dakika kadar dolapta dinlendirip servis edin.