Havuçlu Lahana Salatası Tarifi
Havuçlu Lahana Salatası tarifi: Havuçlu Lahana Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Lahana Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Havuçlu Lahana Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/4 adet lahana (250 g)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase ayıklanmış dereotu
- 1 adet havuç (büyük boy)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 tatlı kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/4 dilim limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Havuçlu Lahana Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Lahanayı ince ince kıyıp yıkayın ve kurulayın. Tuzu üzerine serpip elinizde sıkıştırarak 1-2 dakika yoğurun. 10 dakika kadar bu şekilde suyunu salması için bırakın. Ardından suyunu süzün ve kalan suyu çıkarmak için elinizle sıkıp geniş bir kaseye alın.
- Havucu rendeleyip, dereotunu da ayıklayarak lahanaların üzerine ekleyin.
- Mayonez, hardal, yoğurt, sirke, limonun suyu ve zeytinyağını ekleyin.
- Güzelce karıştırın. Dilerseniz farklı yeşillik ve baharatlarla çeşnilendirin.
- Hemen servis edebilir veya hava almayan bir kapta bir haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!