Havuçlu Kuskus Pilavı Tarifi
Havuçlu Kuskus Pilavı tarifi: Havuçlu Kuskus Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kuskus Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Havuçlu Kuskus Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kuskus
- 2 adet orta boy havuç
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Havuçlu Kuskus Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye tereyağını, rendelenmiş havuçları ve kuskusu alın.
- Kuskusların rengi dönene kadar güzelce kavurun. Bu arada havuçlar da diriliklerini kaybediyor.
- Kuskuların rengi değişince tuzunu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Pilav gibi ağır ağır demenerek pişecek. Suyunu çekince kapağı açıp altına kağıt havlu koyup kapatıp biraz dinlendirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!