Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Kerevizli Meze Tarifi

Havuçlu Kerevizli Meze

Havuçlu Kerevizli Meze Tarifi

Havuçlu Kerevizli Meze tarifi: Havuçlu Kerevizli Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kerevizli Meze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Kerevizli Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç (büyük boy)
  • 1 adet orta boy orta boy kök kereviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt (300-320 g)
  • 6 adet ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Havuçlu Kerevizli Meze tarifi nasıl yapılır?

  • Isınmış tavaya zeytinyağını ekleyin, havuç ve kerevizi soyup rendeledikten sonra tavaya koyun. Üzerine sarımsağı da rendeleyip sotelemeye başlayın.
  • 3-4 dakika orta ateşte karıştırarak pişirdikten sonra  havuç ve kereviz karışımını ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bir kaseye yoğurdu ekleyin, önce çırpıcıyla karıştırın ve pürüzsüz hale getirin. Ardından ince ince kıydığınız cevizleri, mayonezi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • İyice soğuduğuna emin olduktan sonra havuçlu ve kerevizli karışımı da yoğurdun içine ekleyin. Eğer sıcakken eklerseniz yoğurdunuz sulanacaktır.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra dinlendirmek için buzdolabına alın.
  • Servis etmeden önce tuzunu ekleyip tabağa alın. Üzerine ceviz ve zeytinyağı ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Havuçlu Kerevizli Meze tarifinin püf noktası nedir?

Kerevizleri rendeledikten hemen sonra sotelemezseniz rengi kararır. Mezenin tuzunu önden koyarsanız sulanabilir, bu sebeple servis etmeden hemen önce konmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025