Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı kefir
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket sıvı krema
- 1 çay bardağı labne
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Kefir, süt, sıvıyağ eklenip karıştırılır.nSıvı karışıma; un, tarçın, vanilya, kabartma tozu, karbonat, tuz elenerek eklenir.
- Son olarak rendelenen havuç ve ceviz eklenip karıştırılır. Kek karışımı 26 cm'lik yağlanmışkalıba dökülür. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
- Krema çırpılarak kıvam alması sağlanır. Labne, pudra şekeri ve limon suyu eklenip çırpılmaya devam edilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Tamamen soğuyan kek ikiye bölünür. Kremanın yarısı yayılır. Kekin ikinci katı kapatılır ve kalan krema üzerine yayılır. Ardından servis edilir. Afiyetler olsun!
Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Krema; buzdolabında dinlendirilip sert bir kıvam almalıdır. Havuçlu kek kremalandıktan sonra buzdolabında kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
Havuçlu Kek tarifi için servis önerisi
Lezzetlerin oturması için akşam hazırlayıp ertesi gün servis edilebilir.