Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kefir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 çay bardağı labne
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Kefir, süt, sıvıyağ eklenip karıştırılır.nSıvı karışıma; un, tarçın, vanilya, kabartma tozu, karbonat, tuz elenerek eklenir.
  • Son olarak rendelenen havuç ve ceviz eklenip karıştırılır. Kek karışımı 26 cm'lik yağlanmışkalıba dökülür. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
  • Krema çırpılarak kıvam alması sağlanır. Labne, pudra şekeri ve limon suyu eklenip çırpılmaya devam edilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Tamamen soğuyan kek ikiye bölünür. Kremanın yarısı yayılır. Kekin ikinci katı kapatılır ve kalan krema üzerine yayılır. Ardından servis edilir. Afiyetler olsun!

Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Krema; buzdolabında dinlendirilip sert bir kıvam almalıdır. Havuçlu kek kremalandıktan sonra buzdolabında kapalı olarak muhafaza edilmelidir.

Havuçlu Kek tarifi için servis önerisi

Lezzetlerin oturması için akşam hazırlayıp ertesi gün servis edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025