Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 - 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet büyük boy havuç
- 1 su bardağı ceviz içi (arzuya göre)
Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yumurtalarımızı bir kaseye alalım ve çırpalım. Yumurtalar birbirine karışınca toz şekeri ilave edelim ve şeker eriyene kadar çırpalım.
- Yumurta-Şeker karışımımızın içine sütü ve yağı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra unu, kabartma tozunu, tarçını ve pudra şekerini ekleyelim ve çırpalım.
- Kek hamuru kıvamını alınca, önceden rendelediğimiz havuçlarımızı ekleyelim ve fındık veya ceviz ezmesini ekleyip karıştıralım.
- Kek karışımımızı kek kalıbımıza dökelim ve önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim. 30 -35 dakika piştikten sonra çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyetler olsun!
Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek pişene kadar fırını açmayın.