Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 3 adet yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 bardak yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Önce şeker ve yumurtayı köpürsene kadar güzelce çırpıyoruz.
- Yoğurt ve sıvı yağ ilavesi yapıp çırpmaya devam ediyoruz.
- Vanilya özütünü de katıp harcı güzelce karıştırıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu kendi içinde harmanlıyoruz.
- Unlu karışımı kek harcımıza ekliyoruz ve spatulayla malzemeleri karıştırıyoruz.
- En son rendelenmiş havuç ve tarçını da harca ilave edip homojen dağılımı sağlıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküyoruz.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Kürdan testi yapıyoruz. Eğer kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiştir. İlk sıcaklığı geçince kalıptan çıkarıyoruz. Afiyet olsun.
Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin kabarmasını önlememesi için ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz.