Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 3 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabına aldığınız 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri derin bir kapta mikser yardımıyla hızlıca çırparak karıştırın.
- 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 çay bardağı süt, 1 adet rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
- 3 adet rendelenmiş havuçları ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- 2,5 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 paket vanilin ekleyin.
- Sonra mikser ile tekrar çırpın.
- Son olarak 1 su bardağı dövülmüş ceviz içini katın ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unla kaplanmış kalıba aktarın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin.
- Oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz keki kalıbından çıkarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!
Havuçlu Kek tarifi için servis önerisi
Arzuya göre; kekin üzerini hazırladığınız eritilmiş beyaz çikolata ya da krema ile kapladıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.