Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı ceviz içi
- 3-3,5 su bardağı un (kontrollü eklenecek)
- 5 adet havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm (suda bekletilmiş)
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı süt
Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, tuz ve şekerleri, şeker eriyip harç iki katına çıkana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri de ekleyerek tekrar çırpmaya devam edin.
- Ardından rendelenmiş havuç, iri çekilmiş ceviz ve üzümü de karışıma ekleyip çırpın. Son olarak tüm kuru malzemeleri ve baharatları da ekleyerek az miktarda çırpın.
- Keki fazla çırpmamakta fayda var, eğer harcınızı gereğinden fazla çırparsanız unun gluteni çalışır ve kekiniz piştikten sonra dağılan bir formda değil, uzayan bir yapıda olur.
- Yağlanmış bir kek kalıbına harcı dökün ve 180 derecede ilk 30-40 dakika kapağını hiç açmadan, dikkatli bir şekilde yaklaşık 1 saat pişirin.
- Üzeri için süt ve pudra şekerini çırpıp sıcak kekin her yerine gelecek şekilde gezdirin. Afiyet olsun.