Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı ceviz içi
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrollü eklenecek)
  • 5 adet havuç
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm (suda bekletilmiş)

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı süt

Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, tuz ve şekerleri, şeker eriyip harç iki katına çıkana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri de ekleyerek tekrar çırpmaya devam edin.
  • Ardından rendelenmiş havuç, iri çekilmiş ceviz ve üzümü de karışıma ekleyip çırpın. Son olarak tüm kuru malzemeleri ve baharatları da ekleyerek az miktarda çırpın.
  • Keki fazla çırpmamakta fayda var, eğer harcınızı gereğinden fazla çırparsanız unun gluteni çalışır ve kekiniz piştikten sonra dağılan bir formda değil, uzayan bir yapıda olur.
  • Yağlanmış bir kek kalıbına harcı dökün ve 180 derecede ilk 30-40 dakika kapağını hiç açmadan, dikkatli bir şekilde yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Üzeri için süt ve pudra şekerini çırpıp sıcak kekin her yerine gelecek şekilde gezdirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025