Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 2 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 silme yemek kaşığı tarçın
- 75 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 2 yemek kaşığı su (sos için)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (sos için)
Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, margarin ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Karışımın içerisine elenmiş un, nişasta, vanilin, kabartma tozu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Rendelediğimiz havuçları ve cevizi ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kalıbımıza önce margarin sürelim, daha sonra biraz un döküp her yerine gelmesini sağlayalım.
- Kekimizi kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. 30 dakika geçtikten sonra çatal kontrolü yapabilirsiniz.
- Kekimiz fırından çıkıp iyice soğuduktan sonra, sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırıp üzerine dökelim. Afiyet olsun.