Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek tarifi: Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın
  • 75 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 2 yemek kaşığı su (sos için)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (sos için)

Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, margarin ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Karışımın içerisine elenmiş un, nişasta, vanilin, kabartma tozu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Rendelediğimiz havuçları ve cevizi ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Kalıbımıza önce margarin sürelim, daha sonra biraz un döküp her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Kekimizi kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. 30 dakika geçtikten sonra çatal kontrolü yapabilirsiniz.
  • Kekimiz fırından çıkıp iyice soğuduktan sonra, sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırıp üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025