Havuçlu Kabaklı Tarator Tarifi
Havuçlu Kabaklı Tarator tarifi: Havuçlu Kabaklı Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Kabaklı Tarator nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Havuçlu Kabaklı Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy kabak (rendelenmiş)
- 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı ceviz
- 4-5 dal dereotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Havuçlu Kabaklı Tarator tarifi nasıl yapılır?
- Rendelenmiş kabakları ve havuçları zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin.
- Hafif yumuşaması yeterli olacaktır. Soğumaya bırakın.
- Bu esnada yoğurdu hazırlayalım. Yoğurtları karıştıralım. Tuz ve sarımsağı ilave edin.
- Bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Havuçlu Kabaklı Tarator tarifinin püf noktası nedir?
Kabak ve havuçları sotelerken sık sık karıştıralım ki eşit şekilde pişsinler