Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması Tarifi
Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması tarifi: Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fırınlanmış nohut İçin:
- 1 su bardağı (1 parmak fazla) nohut
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Salata için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt (süzme yoğurt daha iyi olur)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 tutam karabiber
- 400 gram ıspanak
- 1 adet havuç
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları zeytinyağı ve baharatlar ile harmanlayıp önceden ısınmış 200 derece fırına veriyoruz. 30 dakika sonra nohutlarımız hazır. (siz istediğiniz çıtırlığa göre 10 dakikaya kadar daha fazla pişirebilirsiniz)
- Havuçları küçük doğruyoruz veya rendeliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Temizlenmiş ıspanağı küçük küçük doğruyoruz.
- Bir tencereye 2,5 yemek kaşığı yağı alıyoruz. Havuçları ve soğanı ekliyoruz. Havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Ispanakları ekliyoruz. Ispanaklar pişene kadar kavurup ıspanakların tuz ve karabiberini ayarlayıp ocağı kapatıyoruz.
- Bir kasede yoğurt, tuz ve sarımsak karıştırıyoruz.
- Soğuyan ıspanaklara yoğurdu ekliyoruz. Üzerine yağda kızdırdığımız kırmızı biberi döküp ve nohutları ekleyip salatamızı servis ediyoruz. Afiyet olsun.