Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması Tarifi

Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması

Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması Tarifi

Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması tarifi: Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Fırınlanmış nohut İçin:

  • 1 su bardağı (1 parmak fazla) nohut
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Salata için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt (süzme yoğurt daha iyi olur)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 tutam karabiber
  • 400 gram ıspanak
  • 1 adet havuç
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Nohutları zeytinyağı ve baharatlar ile harmanlayıp önceden ısınmış 200 derece fırına veriyoruz.  30 dakika sonra nohutlarımız hazır. (siz istediğiniz çıtırlığa göre 10 dakikaya kadar daha fazla pişirebilirsiniz)
  • Havuçları küçük doğruyoruz veya rendeliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Temizlenmiş ıspanağı küçük küçük doğruyoruz.
  • Bir tencereye 2,5 yemek kaşığı yağı alıyoruz. Havuçları ve soğanı ekliyoruz. Havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  • Ispanakları ekliyoruz. Ispanaklar pişene kadar kavurup ıspanakların tuz ve karabiberini ayarlayıp ocağı kapatıyoruz.
  • Bir kasede yoğurt, tuz ve sarımsak karıştırıyoruz.
  • Soğuyan ıspanaklara yoğurdu ekliyoruz. Üzerine yağda kızdırdığımız kırmızı biberi döküp ve nohutları ekleyip salatamızı servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025