Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Ilık Piyaz Tarifi

Havuçlu Ilık Piyaz

Havuçlu Ilık Piyaz Tarifi

Havuçlu Ilık Piyaz tarifi: Havuçlu Ilık Piyaz için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Ilık Piyaz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Ilık Piyaz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet havuç
  • 1 adet mor havuç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 dal taze nane yaprakları
  • 3 yemek kaşığı nar tanesi

Havuçlu Ilık Piyaz tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları soyduktan sonra soyacak ile şerit şeklinde doğrayın.
  • Bir sos tenceresinde sıcak su, sirke, şeker ve tuzu karıştırıp, bir taşım kaynatın.
  • Havuçları ekleyin, ocaktan alın ve üzerini örtün ılıyana kadar yaklaşık 30-40 dakika dinlendirin.
  • Büyük bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Piyaz doğradığımız soğanı ekleyip hafifçe soteleyin.
    n
  • Tavaya fasulyeleri ve hafifçe salamurası ile birlikte havuçları da ekleyip bir dakika kadar daha soteleyin ve son olarak kıyılmış maydanozları ekleyip ocaktan alın.
  • Karışımı servis tabağına alın taze nane yaprakları, nar taneleri ve biraz daha zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025