Havuçlu Ilık Piyaz Tarifi
Havuçlu Ilık Piyaz tarifi: Havuçlu Ilık Piyaz için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Ilık Piyaz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Havuçlu Ilık Piyaz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet havuç
- 1 adet mor havuç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
- 1/2 demet maydanoz
- 2 dal taze nane yaprakları
- 3 yemek kaşığı nar tanesi
Havuçlu Ilık Piyaz tarifi nasıl yapılır?
Havuçları soyduktan sonra soyacak ile şerit şeklinde doğrayın.
Bir sos tenceresinde sıcak su, sirke, şeker ve tuzu karıştırıp, bir taşım kaynatın.
- Havuçları ekleyin, ocaktan alın ve üzerini örtün ılıyana kadar yaklaşık 30-40 dakika dinlendirin.
Büyük bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Piyaz doğradığımız soğanı ekleyip hafifçe soteleyin.
nTavaya fasulyeleri ve hafifçe salamurası ile birlikte havuçları da ekleyip bir dakika kadar daha soteleyin ve son olarak kıyılmış maydanozları ekleyip ocaktan alın.
- Karışımı servis tabağına alın taze nane yaprakları, nar taneleri ve biraz daha zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.