Havuçlu Hurmalı Yulaf Bar Tarifi
Havuçlu Hurmalı Yulaf Bar tarifi: Havuçlu Hurmalı Yulaf Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Hurmalı Yulaf Bar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Havuçlu Hurmalı Yulaf Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt
- 12 adet hurma (çekirdeksiz)
- 1 su bardağı yulaf
- 2 yemek kaşığı çiğ badem
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 paket bitter çikolata (60 gram)
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (üzeri için)
Havuçlu Hurmalı Yulaf Bar tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve hurmaları yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Karışıma tereyağı, Hindistan cevizi yağı, fıstık ezmesi ve kakaoyu da ekleyip karıştırın ve pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
- Yulaf, badem ve Hindistan cevizini tavada kavurun, robottan geçirip toz haline getirin. Hurmalı karışıma toz karışımı ekleyip yedirin ve son olarak rendelenmiş havuçları da ekleyip karıştırın.
- Karışımı hafifçe yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş ufak bir tepsiye bastırarak yerleştirin. Karışımın üzerine benmari eritilmiş bitter çikolata gezdirin ve Hindistan cevizi serpin.
- Kalıbın üzerini streçleyin ve önce derin dondurucuda 45 dakika, ardından da buzdolabında en az bir saat bekletip dilediğiniz zaman çıkarın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!