Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu, Haşhaşlı Kek Tarifi

Havuçlu, Haşhaşlı Kek

Havuçlu, Haşhaşlı Kek Tarifi

Havuçlu, Haşhaşlı Kek tarifi: Havuçlu, Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu, Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu, Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağı (eritilip soğutulmuş)
  • 150 mililitre süt
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 5 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal

Havuçlu, Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım.
  • Sütü ve tereyağını ekleyip karışması için biraz daha çırpalım.
  • Mikseri bir kenara bırakıp unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
  • Spatula yardımı ile karışıma yedirelim.
  • Rendelediğimiz havuçları, haşhaşı ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
  • Yağladığımız kek kalıbına karışımı dökelim.
  • 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim.
  • Labne peynirini 2 yemek kaşığı bal ile karıştıralım. Soğuyan kekin üzerine dökelim. Dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Havuçlu, Haşhaşlı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

Havuçlu, Haşhaşlı Kek tarifi için servis önerisi

Arzu ederseniz karamel veya çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025