Havuçlu, Haşhaşlı Kek Tarifi
Havuçlu, Haşhaşlı Kek tarifi: Havuçlu, Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu, Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Havuçlu, Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 150 gram tereyağı (eritilip soğutulmuş)
- 150 mililitre süt
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 5 yemek kaşığı haşhaş
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı bal
Havuçlu, Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım.
- Sütü ve tereyağını ekleyip karışması için biraz daha çırpalım.
- Mikseri bir kenara bırakıp unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
- Spatula yardımı ile karışıma yedirelim.
- Rendelediğimiz havuçları, haşhaşı ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız kek kalıbına karışımı dökelim.
- 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim.
- Labne peynirini 2 yemek kaşığı bal ile karıştıralım. Soğuyan kekin üzerine dökelim. Dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Havuçlu, Haşhaşlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Havuçlu, Haşhaşlı Kek tarifi için servis önerisi
Arzu ederseniz karamel veya çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.