Havuçlu Et Sulu Şehriye Çorbası Tarifi
Havuçlu Et Sulu Şehriye Çorbası tarifi: Havuçlu Et Sulu Şehriye Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Et Sulu Şehriye Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Havuçlu Et Sulu Şehriye Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy havuç
- 2 adet tatlı sivri biber
- 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç
- 1 tepeleme yemek kaşığı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı et suyu
- 2 dal kereviz yaprağı
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2 tatlı kaşığı mandalina suyu
Havuçlu Et Sulu Şehriye Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları rendenin en ince kısmı ile rendeleyelim. Biberleri incecik dograyalım yağı tavaya ekleyip pişirmeye başlayalım. Pişmek üzereyken tel şehriye ve pirinci ilave edip kavuralım.
- Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek pişmeye bırakın. Piştikten sonra dilerseniz blenderdan geçirerek servis edin. Afiyetler olsun!
Havuçlu Et Sulu Şehriye Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Evde hazırladığınız ilikli kemik suyunu kullanırsaniz çorbanız çok daha besleyici olur.
Havuçlu Et Sulu Şehriye Çorbası tarifi için servis önerisi
servis esnasında ince kıyılmış kereviz yaprağı yerine maydanozda kullanabilirsiniz