Havuçlu Elmalı Toplar Tarifi
Havuçlu Elmalı Toplar tarifi: Havuçlu Elmalı Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Elmalı Toplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Havuçlu Elmalı Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet havuç
- 3 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Havuçlu Elmalı Toplar tarifi nasıl yapılır?
- Havuç ve elma kabuklarını temizleyip rendeleyin.
- Tavaya önce havucu alın, 5-6 dakika kısık ateşte pişirin. Üstüne elma rendesini ekleyip 5 dakika kadar birlikte pişirin.
- Ocaktan alın. Ilıdığında pekmez, kuru üzüm, tarçın, ceviz içi ve keçiboynuzu ununu ekleyip karıştırın.
- Harçtan minik toplar yuvarlayın. Arzuya göre Hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.