Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki Tarifi

Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki

Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki Tarifi

Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki tarifi: Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1 büyük su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un

Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  • Sütü, yağı, karbonatı ve vanilini ekleyelim. Unu, kabartma tozunu, rendelenmiş havucu, elmayı ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
  • 180 derecede pişirelim.

Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki tarifinin püf noktası nedir?

Malzemeler oda sıcaklığında olursa kekimiz daha güzel kabarır. Kare tepsiyi tereyağı yada margarinle yağlayıp harcımızı boşaltalım.

Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki tarifi için servis önerisi

Kekimiz soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025