Havuçlu Cupcake Tarifi
Havuçlu Cupcake tarifi: Havuçlu Cupcake için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cupcake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Havuçlu Cupcake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/3 su bardağı süzme yoğurt
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un (+1 yemek kaşığı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 1/2 su bardağı ceviz içi
Kreması için:
- 100 ml. sıvı krema
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (portakal kabuğu reçeli)
Havuçlu Cupcake tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar şekerle rengi açılana kadar çırpılır. Süzme yoğurt ve sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, vanilin, tarçın, tuz elenerek eklenir. Spatulayla karıştırılır. Havuç ve ceviz eklenir karıştırılır.
- Silikon kalıplara kapsüller yerleştirilir. Dondurma kaşığıyla kapsülün 3/4 üne kek hamuru konur.
- Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 20 dakika pişirilir. Kürdan keke batırılır, temizse pişmiştir. Fırından çıkarılır 5 dakika sonra silikon kalıptan çıkarılır. Kağıdıyla soğumaya bırakılır.
Havuçlu Cupcake tarifinin püf noktası nedir?
Kek içinde süzme yoğurt yerine taze yoğurt iyice süzdürülerek kullanılabilir.Kremadaki süzme yoğurt yerine suyu çok iyi süzülen labne kullanılabilir.Kremaya süzme yoğurt eklendiğinde çırpılmadan katlanarak karıştırılır.