Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Çiğ Kek Tarifi

Havuçlu Çiğ Kek

Havuçlu Çiğ Kek Tarifi

Havuçlu Çiğ Kek tarifi: Havuçlu Çiğ Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Çiğ Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Çiğ Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet büyük boy havuç
  • 10 adet hurma
  • 3 yemek kaşığı agave şurubu
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Havuçlu Çiğ Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz havuçları, rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Ceviz içini iri parçalar halinde kıyın. Doğranmış tüm malzemeyi ve rendelenmiş havuçları, bir karıştırma kabına alın.
  • Yulaf ezmesi, keten tohumu, tarçın ve agave şurubunu da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın.
  • Silikon tart kalıplarına paylaştırdığınız çiğ kek harcına bu sayede şekil verin. Buzdolabında 10 dakika kadar soğuttuktan sonra servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın.
  • Üzerini taze meyve parçaları ve rendelenmiş Hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis edin. Bekletmeden, sağlık dostu sevdiklerinizle paylaşın.

Havuçlu Çiğ Kek tarifinin püf noktası nedir?

Sulanmaması için anında hazırlayıp, bekletmeden servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025