Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Cezerye Topları Tarifi

Havuçlu Cezerye Topları

Havuçlu Cezerye Topları Tarifi

Havuçlu Cezerye Topları tarifi: Havuçlu Cezerye Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cezerye Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Cezerye Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet havuç
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 avuç hindistan cevizi tozu
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 avuç fındık içi

Havuçlu Cezerye Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Havuzlarımızı soyup rendeliyoruz, ardından geniş bir teflon ya da granit tencereye alıyoruz.
  • Ocağa alarak üzerine şekerimizi de katarak karıştırıyoruz.
  • Havuçlar suyunu çekmeye başlayana kadar pişiriyoruz.
  • El yakmayacak kadar soğuduğunda petibör bisküvileri ve fındık (isteyen ceviz badem de koyabilir) katıyoruz.
  • Biraz yoğurup, şekil verdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025