Havuçlu Cezerye Topları Tarifi
Havuçlu Cezerye Topları tarifi: Havuçlu Cezerye Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cezerye Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Havuçlu Cezerye Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet havuç
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 avuç hindistan cevizi tozu
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 avuç fındık içi
Havuçlu Cezerye Topları tarifi nasıl yapılır?
- Havuzlarımızı soyup rendeliyoruz, ardından geniş bir teflon ya da granit tencereye alıyoruz.
- Ocağa alarak üzerine şekerimizi de katarak karıştırıyoruz.
- Havuçlar suyunu çekmeye başlayana kadar pişiriyoruz.
- El yakmayacak kadar soğuduğunda petibör bisküvileri ve fındık (isteyen ceviz badem de koyabilir) katıyoruz.
- Biraz yoğurup, şekil verdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.