Havuçlu Cezerye Tarifi
Havuçlu Cezerye tarifi: Havuçlu Cezerye için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cezerye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet orta boy
Havuçlu Cezerye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet havuç
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tepeleme çay kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
Havuçlu Cezerye tarifi nasıl yapılır?
- Havuçların kabuğunu soyup 4 parçaya bölüp haşlayalım, yumuşayana kadar suyunu süzüp rondodan geçirelim.
- Tavaya alıp biraz kavuralım, su ve nişastayı karıştırıp havucun üstüne dökelim.
- Suyunu çektikten sonra şekeri dökelim içine, yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
- Ardından kavrulduktan sonra tarçını döküp 2 dakika daha kavuralım.
- Cevizi de dökelim karıştıralım, biraz daha sonra soğumaya bırakalım 2 dakika streç filme döküp şekil verelim. Buzdolabında 2 saat bekletelim.
- Soğuduktan sonra çıkarıp her iki tarafını Hindistan cevizine bulayalım keselim. Afiyet olsun.
Havuçlu Cezerye tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte sürekli kavurmak çok önemli.