Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Havuçlu Cezerye Tarifi

Havuçlu Cezerye

Havuçlu Cezerye Tarifi

Havuçlu Cezerye tarifi: Havuçlu Cezerye için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cezerye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Havuçlu Cezerye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tepeleme çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı su

Havuçlu Cezerye tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçların kabuğunu soyup 4 parçaya bölüp haşlayalım, yumuşayana kadar suyunu süzüp rondodan geçirelim.
  • Tavaya alıp biraz kavuralım, su ve nişastayı karıştırıp havucun üstüne dökelim.
  • Suyunu çektikten sonra şekeri dökelim içine, yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Ardından kavrulduktan sonra tarçını döküp 2 dakika daha kavuralım.
  • Cevizi de dökelim karıştıralım, biraz daha sonra soğumaya bırakalım 2 dakika streç filme döküp şekil verelim. Buzdolabında 2 saat bekletelim.
  • Soğuduktan sonra çıkarıp her iki tarafını Hindistan cevizine bulayalım keselim. Afiyet olsun.

Havuçlu Cezerye tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte sürekli kavurmak çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025