Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet orta boy
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı (silme) tarçın
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 adet büyük boy havuç (2,5 - 3 su bardağı kadar havuç rendesi)
- 2 avuç dövülmüş ceviz içi
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar ve şekeri iki katına çıkacak kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin, karıştırın.
- Ardından un, tarçın kabartma tozu ve vanilini ekleyin spatula ya da çırpıcıyla karıştırın.
- Havuçları rendeleyip ekleyin.
- Cevizleri ekleyin ve karıştırın.
- İstediğiniz kek kalıbını kullanabilirsiniz. Benim tercihim kelepçeli yuvarlak bir kalıp oldu.
- 180 derece ayarlı fırında 50 dakika ya da 1 saat pişirin.
- Kek piştikten sonra üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Cevizi eklemeden önce unu eklemeniz gerekir. Cevizi unu koymadan önce eklerseniz cevizlerin etrafına un yapışır ve piştikten sonra da kalıntı şeklinde gözükebilir. Bundan dolayı sıralama önemlidir.